<-PAGINAHTML-ONLINELDEN->
zelfmoord

valentijnskaarten
Hobbies / Kaartenmaken

zelfmoord


Menu van deze startpagina Meer informatie Gratis je eigen startpagina Bekijk alle pagina's Admin login Toevoegen aan je favorieten
Weblog - Valentijnskaarten weblog, alles over jouw valentij

Eigen startpagina Topics
- Achtergrond Valentijn
- Valentijnskaart wint van sms!
- Valentijnskaart in Nederland
- Valentijnskaartje steeds vaker verstuurd
- Valentijnskaarten steeds vaker verstuurd
- Leuke weetjes over de valentijnskaart
- Valentijnskaarten ontstaan
- Welkom op dit valentijnskaarten weblog

 Links
- Eigen weblog?
- Eigen startpagina?

  Valentijnskaarten LinkEx
- Jouw link hier?

  Betaalde LinkEx
- 50 plus dating
- Dierenverzekering
- Lekker uit eten
- Daten
- Jouw link hier?

 Valentijnskaarten
Sites over valentijnskaarten
- Je eigen valentijnskaart maken
- Valentijnsdag

 Valentijnskaarten goedbegins
Valentijnskaart
Valentijnskaarten
Valentijnskaart
Valentijnskaartje


 Achtergrond Valentijn
Valentijnsdag valt samen met de feestdag van twee christelijke martelaren met de naam Valentinus. De gewoonten die met de dag in verband staan hebben echter niets van doen met het leven van deze heiligen. Er bestaan verschillende heilige martelaren met de naam Sint-Valentijn. Eén was priester in Rome, een ander was bisschop van Terni. Beiden werden in de 3e eeuw ter dood gebracht. Mogelijk gaat het hier om dezelfde persoon.

Over Sint-Valentijn is geen enkel biografisch gegeven bekend. In de achttiende eeuw werd geopperd dat het Valentijnsfeest op 14 februari is gesteld om de oude Lupercalia, een Romeins (en wellicht nog ouder) vruchtbaarheidsfeest te vervangen. Lupercalia werd op 14 februari gevierd ter ere van Juno, de Romeinse beschermgodin van de vrouw en het huwelijk, en Pan, de god van de natuur.[2]

Voor de Romeinen was dit destijds een belangrijk feest. Volgens het verhaal werden de namen van ongehuwde vrouwen in een grote kom gegooid. Ongehuwde mannen mochten dan om de beurt een naam trekken. Tijdens het feest waren de twee mensen die aan elkaar gekoppeld werden elkaars partner. Toen in Europa het Christendom opkwam, werd dit heidense feest door de kerk verboden. In 496 veranderde paus Gelasius het Lupercalia-feest van 15 februari in St.-Valentijnsdag van 14 februari.
En mede hierdoor sturen wij nu elk jaar een lieve valentijnskaart!


Geplaatst door: kaartjesturen op 21-01-2013 14:55

 Valentijnskaart wint van sms!
Ondanks de toename van valentijn sms en valentijnskaart ecards is de echte valentijnskaart nog steeds het populairst!

In totaal hebben jongeren in deze leeftijdsgroep 1,3 miljoen traditionele kaarten ontvangen. Daarnaast zijn er ongeveer een miljoen sms-berichten met een Valentijnsboodschap verzonden en zo'n 600.000 e-cards. Een op de drie ondervraagden zegt dit jaar een of meer sms'jes of e-cards te hebben gehad.

Opvallende details zijn volgens Van Griensven dat mensen boven de 25 jaar nog nauwelijks doen aan Valentijnspost. Verder winnen sms'jes met name in de drie grote steden aan populariteit. En versturen mensen in het noorden van het land vaker traditionele kaarten dan elders.Geplaatst door: kaartjesturen op 30-06-2008 14:34

 Valentijnskaart in Nederland
Wist je dat… Nederlanders een kaartje nog steeds de leukste attentie vinden voor valentijn?. Bloemen en een verwenarrangement doen het ook goed, maar de meeste Nederlanders (49%) sturen het liefst een kaartje.
En de meeste kaartjes worden niet gestuurd naar een geheime liefde, maar gewoon naar de eigen partner!.


Geplaatst door: kaartjesturen op 12-02-2008 20:22

 Valentijnskaartje steeds vaker verstuurd
Wist je dat er wel 1 miljoen Valentijnskaartjes in Nederland worden verstuurd?

Geplaatst door: kaartjesturen op 11-01-2008 17:14

 Valentijnskaarten steeds vaker verstuurd
Valentijnskaart niet alleen meer voor anonieme liefdes

Capelle aan den IJssel, 13 februari 2007 – Valentijnsdag (14 februari) wordt steeds meer een dag waarop niet alleen mensen elkaar anoniem de liefde verklaren en bestaande liefdes worden bevestigd, maar ook vriendschappen worden geëerd.

De afgelopen jaren is er steeds meer vraag ontstaan naar Valentijnskaarten die niet alleen naar (anonieme) geliefden gestuurd kunnen worden, maar ook naar vrienden en familieleden. De Valentijnskaart wordt zodoende tegenwoordig ook door mensen gebruikt om te laten weten hoeveel een bepaalde vriendschap en familieband hen waard is. Steeds meer kaarten leveranciers hebben een uitgebreid aanbod van meer dan 150 verschillende Valentijnskaarten (van klein formaat tot en met het zogenaamde Jumbo formaat, 445 mm x 590 mm) voor mensen die elkaar met Valentijnsdag willen verrassen en uiting willen geven aan hun liefde, vriendschap of bijzondere familieband. De traditionele kleuren (rood en roze) en symbolen (rozen en hartjes) van de liefde blijven populair en ook het knuffelgehalte van de Valentijnskaarten is onverminderd hoog. Humor en characters als hoops&yoyo en Forever Friends doen het ook goed. De Valentijnskaarten zijn verkrijgbaar in honderden verkooppunten. Er zijn verschillende sites waar je online, snel en gemakkelijk echte Valentijnskaarten met een persoonlijke tekst, zelf gekozen lay-out en eventueel een eigen afbeelding gemaakt en verstuurd worden


Geplaatst door: kaartjesturen op 11-01-2008 17:13

 Leuke weetjes over de valentijnskaart
Weetjes in verband met valentijnskaarten


Wist je dat postbodes elk jaar op Valentijnsdag tussen 23 à 25 miljoen kaarten bezorgen?
Wist je dat er elk jaar zo’n 10 miljoen dollar wordt uitgegeven aan valentijnskaarten?
Wist je dat er in 1850 al humoristische valentijnskaarten verkocht werden? Het waren zogenaamde penny dreadfuls met grappige beelden en spottende versjes die je voor amper een penny kon kopen.
Wist je dat de Engelse afsluiting From your Valentine of Be my Valentine volgens een legende verwijst naar de priester-martelaar Valentinus die op de dag van zijn executie een briefje schreef voor een dame waar hij verliefd op was?
Wist je dat Esther Howland al snel $100 000 per jaar verdiende in de 19de eeuw toen ze de eerste commerciële valentijnskaarten in Amerika produceerde?
Wist je dat de duurste valentijnskaart ooit £250 000 kostte? De ivoren kaart was met de hand uitgekerfd en werd in 1891 aan een Italiaanse prinses geschonken.


Geplaatst door: kaartjesturen op 14-12-2007 16:45

 Valentijnskaarten ontstaan
Het ontstaan van de valentijnskaart


Al sinds de middeleeuwen bezingen geliefden elkaar in de mooiste gedichten. Vanaf de veertiende eeuw zetten steeds meer mensen hun gevoelens op papier,dat ook verstuurd werd. De oudste valentijnskaart stamt uit de vijftiende eeuw en is te zien in het British Museum in Londen.

In heel Europa is het sturen van kaarten populairder dan het geven van cadeaus. Er worden ook veel grappen uitgehaald, omdat de afzender vaak anoniem blijft. Sommige kaartteksten zijn ronduit ranzig. Muurbloempjes en oude wijven worden mikpunt van spot. Het hek gaat van de dam als rond 1800 de eerste valentijnskaarten in fabrieken worden gemaakt.

In Engeland wordt de bevolking opgeroepen om kerstkaarten te versturen, om zo het versturen van vulgaire kaarten met onkuise taal tegen te gaan. Kerst is in de ogen van vele mensen een heilig feest en Valentijnsdag niet (meer). Zo is meteen het ontstaan van de kerstkaart verklaard.


Geplaatst door: kaartjesturen op 14-12-2007 16:45

 Welkom op dit valentijnskaarten weblog
Welkom op dit valentijnskaarten weblog. Heel veel plezier!

Geplaatst door: kaartjesturen op 14-12-2007 16:44


Eigen startpagina